вторник, 27 февруари 2018 г.

Любими през ФЕВРУАРИ


Здравейте! Осъзнавам, че мина повече от месец от последната ми публикация, а сега дори нямам нова прочетена книга на която да напиша ревю, а по принцип дори нямам време да чета. И сега с чаша кафе и парче кекс пред мен, в това снежно и студено време, реших да напиша публикация за любимите ми неща през февруари и се надявам да ви е интересно.

Книги 

Знам, че преди малко казах, че не съм прочела книги през февруари, но преполових две и двете са ми много интересни. Причината да не съм ги прочела е многото учене, както за контролни и изпитвания в училище (всеки ден!!!), така и за кандидатстудентските изпити (пожелайте ми успех и късмет, защото ще имам нужда).

Както и да е, нека премина към книгите. Едната е "Кралска клетка" от Виктория Айвярд.

Определено ми харесва и ме радва с това, че ме връща отново в света на червенокръвните и сребърнокръвните. В малкото моменти, които съм отделила на четенето, определено съм си възвърнала желанието да чета и всеки път като я подхващам, не я оставям преди да прочета поне едни 50-70 страници.

Другата книга е доста по-различна от това, което съм свикнала да чета. Книгата се казва "Да ядеш животни" и е от Джонатан Сафран Фоер. Вероятно по заглавието вече се досещате за какво става въпрос в нея.  В нея се разкриват истини, за това как се третират животните в промишлените ферми и какво влияние оказва животновъдството върху околната ни среда. Макар и още да не съм я прочела докрай, от сега знам, че след като я прочета ще напиша ревю за нея. 


Независимо дали ще променим живота си, или няма да направим нищо, ние сме реагирали. Да не правиш нищо значи да правиш нещо.


 
Ето и едно любимо стихотворение


Песни
Някои от песните, които ми станаха любими през февруари са доста стари, някои по-нови, а други - кавъри, но несъмнено всичките ги слушах отново и отново.

SHY Martin - Good Together

No Doubt - Don't Speak


Billie Eilish - idontwannabeyouanymore


Arctic Monkeys - Do I Wanna Know? /Dua Lipa Cover/

Филми
Тук ще посоча само един, защото май гледах само
два, а единият не ми допадна толкова много. "Оглупели от любов" с участието на любимата ми актриса Джулиан Мур, както и други доста известни звезди като Райън Гослинг, Ема Стоун и Стийв Карел. Филмът беше доста забавен и приятен, както и неангажиращ и разтоварващ, а точно сега имам нужда именно от такива филми.

Четиридесет годишният Кал Уийвър има всичко- кариера, хубава къща, послушни деца и е женен за приятелката си от гимназията. Но когато разбира, че жена му Емили му е изневерила и иска развод, идеалният му живот набързо се преобръща. Кал започва да прекарва повече от времето си натъжен в местния бар, но скоро е взет под крилото на привлекателния сваляч Джейкъб Палмър, който се опитва да го научи как да преодолее раздялата с Емили… и също що е то: флиртъджийките, мъжкарските питиета и секси външния вид.

Любими моменти
lagom (шведски)
Не прекалено малко, не прекалено много. Просто правилно.

09.02.18г. 
На сладкарница с приятелки - много смях, усмивки и щастливи моменти. 

 10.02.18г. Наложи се да отида в Русе заради областния кръг на олимпиадата по философия и същият ден имах възможност да се видя с приятелка, която беше причина да опитам най-вкусната пица на всички времена!!
 21.02.18г. 
Нищо обаче не може да се сравни с момента, в който разбрах, че котката ми, която беше изчезнала се е върнала.


Разбира се има и доста моменти, които не съм включила понеже нямам снимки..

Снимки/Други 


Знам, че тази публикация беше доста.. хаотична и не знам дали отново ще напиша подобна, но
този месец исках просто да напиша нещо, а само за такъв тип публикация имах вдъхновение.
Благодаря ви за отделеното време!  :)
Кои са вашите любими.. неща за февруари?


Няма коментари:

Публикуване на коментар