неделя, 22 октомври 2017 г.

"Чаках точно теб" и разговори със Стефана Белковска

Лондон. 

Блясък. Слава. Пари. Тя мечтае за любов.
Той мечтае за любовта на целия свят.Aнинa цял живoт бягa oт минaлoтo cи и нe дoпycĸa xopaтa дo ceбe cи. Bcичĸo oбaчe ce пpoмeня в мигa, в ĸoйтo cpeщa Джeйcън – изгpявaщa пoп звeздa cъc cмeли мeчти зa звeзднo бъдeщe, cвиĸнaл дa ce бopи зa oнoвa, ĸoeтo жeлae. Дa cпeчeли cъpцeтo нa Aнинa oбaчe ce oĸaзвa пo-лecнo, oтĸoлĸoтo дa гo зaпaзи. Koгaтo гpyпaтa мy oглaвявa ĸлacaциитe нa Ocтpoвa, Джeйcън ce пoтaпя в мopeтo нa cлaвaтa и вpъзĸaтa c Aнинa ocтaвa нa зaдeн плaн.

Πo-cилни ли ca ĸoшмapитe нa минaлoтo oт cмeлocттa дa ce пpeбopиш зa чoвeĸa, ĸoгoтo oбичaш? Moжeш ли дa избягaш, ĸoгaтo вcичĸи пътищa вoдят нaзaд? Koлĸo вcъщнocт cтpyвaт мeчтитe, ĸoгaтo любoвтa ce пpeвpъщa в paзмeннa мoнeтa?

~

Здравейте! Искам да ви поговоря малко за "Чаках точно теб" от Стефана Белковска, а както вече сте се досетили от заглавието, Стефана също има какво да ви казва. 


Книгата започва с едно изгубило се дете, избягало от къщата, която му е било непосилно да нарече дом. Това дете все пак си намира място, което да нарече дом и хора, които да нарече семейство.
Години по-късно вече порасналата Анина, която цял живот живее доста предпазлива, без да поема никакви рискове.. разбира се, когато среща Джейсън това се променя.
Настъпват съществени промени и при двамата. Докато нея я променя любовта, него - славата. Така пътищата им се разделят, а дали някога отново ще се засекат не се знае..

"Сигурно това е да имаш разбито сърце - да се чувстваш празен, да те боли, да не можеш да преглътнеш, сякаш са изтръгнали нещо от теб. Болката сякаш е физическа, сякаш някой те е прерязал с нож. Но тъп ножм ей така, нарочно, за да не те убие, но да те боли много. Ужасно много."
Хареса ми това, че Анина не се влюби във вокалиста на групата, би било прекалено клиширано. Хареса ми и това, че се обръщаше внимание и на останалите герои. Книгата беше много лека за четене и все пак на моменти доста силна и докосваща и успя да ме докара до емоционални моменти.
Краят определено беше изненадващ и въздействащ и ме остави с въпроса "Какво следва оттук нататък?", но съм сигурна, че чуденето скоро ще приключи заради предстоящата втора книга.
Не искам да говоря много, понеже искам да ви представя по-интересната част на публикацията, така че хайде да преминем към нея.~ Стефана Белковска ~ 
Разкажи ни за себе си

Аз съм Стефана и съм на 34. Живея в София и работя като управител на търговски отдел във фирма за рекламни материали. Обичам работата си, обичам да пътувам и имам собствена рубрика за пътуванията ми, както и издадена книга, която можете да изтеглите безплатно от сайта на Хеликон. Социалнен човек съм, обичам да излизам с приятели, да се забавлявам. Пиша в свободното ми време или пък доста често по цели нощи, крадейки от съня ми J Мечтател съм и вярвам в сбъдването на мечтите, но знам, че това се постига с труд и с малко вълшебство, разбира се J
Какво мислиш, че прави една история добра?
Eдна история е добра, когато е написана с чувство и емоция. Когато пишеш със сърцето си, се раждат думи, които докосват душите на хората.
Кои са любимите ти книги? 
Обичам да чета почти всякакъв тип литература. Харесвам книгите за личностното развитие – чела съм всички на Ронда Бърн, Джо Витале. Обожавам любовните романи на Саманта Иънг и нямам търпение да започна новата й книга.
Хайде сега да поговорим за "Чаках точно теб". Как ти дойде идеята за книгата? Защо точно Лондон? 
Започнах да пиша „Чаках точно теб”, когато бях на 16. Винаги съм искала да пиша, винаги съм го и правела – още от дете си измислях приказки, които сама илюстрирах, имах си и собствен ученически вестник, комикси, списания, стихове...все неща, които не публикувах наистина. Но мечтата да издам моя книга си живееше в мен. Така на 16 започнах да пиша историята, която в последствие се превърна в моя първи издаден роман. Тогава нямах идея какво ще се получи – дали ще е романтична история или не. Имах си две мечти – да посетя Лондон и да срещна любимата ми група по онова време. Двете мечти създадоха основата на „Чаках точно теб”. Тогава, навремето ,изписах тетрадката от първа до последна страница, а после...после изгубих ръкописа. Много бях тъжна и не вярвах, че мога да го пресъздам отново. Някакси така умря и моята мечта за писането и това да стана публикуван автор. Едва преди две години намерих моята тетрадка на стария таван на родителите ми – пожълтяла от времето, с намачкани и намокрени от капещия през покрива дъжд, страници. Върнах се вкъщи и започнах да преписвам това, което беше останало. Героите отново започнаха да оживяват пред мен , историите също и реших, че това е знак да завърша романа. Защо Лондон ли ? Както казах това бе детската ми мечта. Интересното бе, че когато намерих ръкописа преди две години, бях описала Лондон в него. На 16 не бях посещавала града, но го бях описала толкова точно, сякаш съм била там! Тъй като до завършването на романа животът ми даде възможността да посетя любимия ми град няколко пъти, исках да споделя с читателите магията, която той ми дава и да ги пренеса в нея с написаните редове...Трудно ли е да издадеш книга в България? Можеш ли да ни кажеш плюсовете и минусите?
Бих казала – да, трудно е. За щастие аз попаднах на моето издателство „Фабрика за книги”, които повярваха в мен и ми подадоха ръка. Плюсовете са, че в крайна сметка сбъдваш своята мечта, минусите – трябват финанси и много търпение. (но те пък за какво ли не трябват J)
Четеш ли мнения на блогъри и читатели? Как възприемаш положителните и отрицателните?
Да, разбира се, че чета. Ами, засега, за моят роман съм чела само позитивни отзиви J Може би не съм попадала на негативните...Много съм щастлива всеки път, когато чета мненията на читателите!
Имаш ли съвети за хората, които искат да напишаш и издадат книга?
Никога да не се отказват! Можете да получите стотици Не, но Ви трябва само едно Да!
Следвайте мечтите си...
Има ли нещо, което искаш да добавиш? 
Аз пиша със сърцето си, може би това e нещото, което искам да добавя като съвет към всички автори, които искат да създадат нещо свое. Не се притеснявайте от мнението на хората, не търсете одобрението на всяка цена, правете нещата с любов, ако те наистина ви носят любов и ще бъдете възнаградени с най-голямата награда – сбъднатата мечта.

Страница във ФБ: www.facebook.com/stefanabelkovska
Инстаграм:
stefana83s
GoodReads:
Stefana Belkovska
Сайт:
www.stefanabelkovska.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар