четвъртък, 14 септември 2017 г.

Какво прочетох през АВГУСТ и какво (ще) чета през СЕПТЕМВРИ
Здравейте! Осъзнавам, че доста закъснях с тази публикация, но нямах вдъхновение да пиша, нито желание да чета. Преминах през вероятно най-дългият читателски застой за последните две години. Броят на книгите, които прочетох през месец август е оскъден, а за септември - засега върви още по-бавно. 


Какво прочетох през август? 
1. "Толкова близо до хоризонта" от Джесика Кох ревю
Моята оценка:  4,5/5


"Мисля, че имам нужда от това. Нуждая се от човек, който понякога да надраска гладката повърхност, вместо да гледа отвъд нея. Точно така. Искам момиче, което да ме опознае истински."

Тази книга ме накара да изпитам много неща - радост и тъга, смях и сълзи, яд и болка. Имаше моменти, в които просто затварях книгата и се опитвах да се успокоя преди да продължа. Авторката е преминала през много неща заедно с Дани и тези неща са я белязали за живот, а вече и мен. 

2. "Мислещият човек" от Джеймс Алън 
Моята оценка:  4,5/5
Тази книга не ми каза нищо, което не знаех досега, но тя несъмнено успя да ме накара да се замисля за всяко писано нещо в нея. Маркера и листчетата за отбелязване не успяха да си починат понеже постоянно отбелязвах това или онова.

"..всеки е творец на собствения си характер, ваятел на душата си и градител на съдбата си.."
3. "Ето така я губиш" от Джуно Диас
Моята оценка:  3-3,5/5
За тази книга имах доста високи очаквания, които си останаха просто очаквания.
Някои от разказите ми харесаха повече от останалите, но нито един не успя да ме докосне силно. Да, Юниор нямаше вина за това, че изгуби свои близки, но за жените, които изгуби - не можеш да си негодник и да очакваш награда или нещо хубаво в замяна. Просто не.


4. "Генът IFS. Визия за здраве" от Инес Субашка
Мини ревю и интервю с прекрасната Инес - тук
Моята оценка:  5/5
"Генът IFS: Визия за здраве"  не е поредната книга за здравословно хранене, за отслабване, тренировки - тя е много повече от това. Осъзнаване, самоосъзнаване, начин на живот.. каквото и да кажа няма да е достатъчно, понеже значението и за мен е неописуемо много. 

Какво (ще) чета през септември?Голяма част от месец август и една трета от месец септември прекарах над една книга, която беше много интересна, но аз просто не можех да се насиля да чета каквото и да било. В крайна сметка тази книга ме извади от застоя и ме "светна" за няколко нови теми, от които преди не се бях заинтересувала, а за някои дори не бях чувала.
Тази книга е.. "Малката билкарница в Монмартър" от Донатела Рицати и скоро ще ви посоча 5 причини да я прочетете. Не знаех дали да я причисля към август или септември, но в крайна сметка реших да я посоча като първа прочетена за септември.

Ето ги и останалите книги, които планирам да прочета през месеца:
2. "Кради като артист" от Остин Клиън
3. "Повелител на сенките" от Касандра Клеър
(просто няма как да си държа ръцете и очите далеч от книга на Каси)
4. "EMPIRE V" от Виктор Пелевин, която засега изглежда обещаваща и доста интересна
5. "Чаках точно теб" от Стефана Белковска

Имам чувството, че с началото на учебната година желанието ми да чета ще се увеличи драстично, но, разбира се, ще се опитам да балансирам. Към всички ученици - на добър час!

         и.. един въпрос.. Как се справяте, когато имате читателски застой?

Няма коментари:

Публикуване на коментар