понеделник, 28 август 2017 г.

Инес Субашка и "Генът IFS: Визия за здраве"

Ако четеш само книгите, които всички четат, можеш да мислиш само онова, което всички мислят. Генът IFS ще ви даде инструментите, с които да реализирате потенциала си и да изваете физиката си, такава каквато я искате, без да се подлагате на лишения и ограничения. Лишения трябват там, където липсват знания. Да знаеш е равнозначно на свободата да избираш! Генът IFS.
 Здравейте! Днес с огромно вълнение ще ви говоря за "Генът IFS: Визия за здраве" от невероятната Инес Субашка, но повече от мен ще говори тя самата. Тези, които следят блога ми по-редовно вече знаят, че през последните месеци в живота ми настъпиха промени от към начин на хранене, физическа активност от рода на тренировки и йога - като цяло се опитвам да се придържам към по-здравословен начин на живот и това ми влияе много добре. Когато се присъединих към групата IFS Lifetime Challenge: Започни днес, влез във форма ЗАВИНАГИ като вниманието ми беше насочено предимно към тренировките. Но ми беше нужно съвсем малко време за да осъзная, че не само количеството и калориите са важни, а даже повече от тези неща е важна същността на храната. Мога да кажа, че от тогава насам се опитвам и лека по лека успявам да водя все по-здравословен начин на живот и се чувствам все по-добре в кожата си - не само физически, но и психически. Защо говоря за това? Защото исках да стигна до това как тази група, как блога на Инес, как "Генът IFS: Визия за здраве" ми промениха живота.
"Всъщност животът е способността да се учим и променяме в отговор на натрупания опит."

"Генът IFS: Визия за здраве"  не е поредната книга за здравословно хранене, за отслабване, тренировки - тя е много повече от това. Осъзнаване, самоосъзнаване, начин на живот.. каквото и да кажа няма да е достатъчно, понеже значението и за мен е неописуемо много. 
"Винаги когато срещаме трудност да постигнем нещо, причината се корени в това, че сме прекалено фокусирани върху търсенето на оправдания вместо върху намирането на решения."
Много бързо Инес се превърна в мой идол с това, което прави за себе си, за околните, с позитивната енергия и мотивация, която излъчва.. В началото на публикацията ви обещах, че тя ще говори повече от мен, така че без прекалено много приказки преминавам към това.. 
Разкажи ни малко за себе си. С какво се занимаваш, какви са целите ти, какво те мотивира и тласка напред?
Ако трябва да обобщя всичко в едно изречение – опитвам се да покажа на хората, че живот, в който не си реализирал физическия потенциал на тялото си, не е пълноценно изживян. Обожавам движението и непрекъснато търся начини, чрез които можем да съхраним здравето си, така че да можем да разгърнем потенциала на тялото си. Имам зала за кондиционни тренировки; екип от 10 звездовищни съмишленика; блог, книга. Целите ми нямат граници, защото колкото повече постигам, толкова повече хоризонти се разкриват пред мен. Това, което ме мотивира е всичко това, което още не съм реализирала и опознала, а знам че мога да направя. Това, което ме тласка напред, са всички моменти, в които съм смятала, че не мога да продължа, а след това съм извървяла толкова дълъг път и съм направила много повече, отколкото съм подозирала. Това ме мотивира да знам, че и този път няма да е по-различно.
Какво правиш в свободното си време?
Не бих казала, че имам много свободно време, но аз живея за това, което правя. Всяка минута ми е запълнена със залата, сайта, онлайн програми, семинари, тренировки. Когато имам малко време, обикновено чета или се разхождам.
Как и защо реши да напишеш "Генът IFS. Визия за здраве" ? Беше ли трудно да подбереш информацията, която да включиш в книгата?
Реших да напиша Генът IFS, защото тя е само стъпалото към всичко друго, което искам да споделя с хората. За мен тя е базата и в нея исках да дам една различна гледна точка и да накарам хората да се замислят, че всичко, за което търсят отговори е много близо до тях и вече го знаят – просто го игнорират, защото търсят нещо много по-сложно и по-специално. 
Срещна ли затруднения по време на писателския процес? А на издателския?
По време на писателския процес, пренаписах книгата три пъти и сигурно щях да я пренапиша още веднъж, ако не бях решила, че просто ще издам още една книга след това. С издателския процес не съм имала проблеми.
Как се промени живота ти след след издаването на книгата?
Животът ми не се е променил. Това, което се промени е, че сега се чувствам свързана с още повече хора и с всяка продадена книга, знам че имам още един приятел, съмишленик и още един човек, който гледа в същата посока и който ще предава мисията ми на хората около себе си.
Вероятно постоянно получаваш положителни отзиви за нея - как ти въздействат? А отрицателните, ако има такива?
Винаги се радвам на съобщенията, в които хората споделят как съм променила живота им и как съм им помогнала да пресътворят себе си и най-накрая да постигнат това, което са мечтали. Отрицателните са доста малко и в повечето случаи не са градивни, а по-скоро от хейтърския тип. Това не ме смущава, защото винаги казвам, че единствения шанс на някои хора да се докоснат до успеха е да принизяват постиженията на другите. Това говори зле за тях, а не за мен или моите усилия.
Сега пишеш втора книга, нали? Би ли могла да ни разкриеш повече за нея?
Тя ще излезе съвсем скоро, така че ще го оставя като изненада.
Има ли книга, която би препоръчала на всички читатели? Защо?
"Школа за Богове" на Стефано Д‘Анна… защото е моята Библия :)
Ще споделиш ли с нас любимия ти цитат/цитати?
Нямам любим цитат. Във всяка книга откривам нещо. Но освен споменатата книга, обожавам и „Писма до един млад поет“ на Рилке. Препоръчвам я. :)
"..не смятайте, че този, който се опитва да ви утеши, живее без усилие сред простите и тихи думи, които понякога ви действат така благотворно. Животът му е изпълнен с много грижи и скръб и изостава толкова много зад Вас. Но ако би било другояче, той никога не би намерил тези думи"
-Райнер Мария Рилке
Какво би споделила с хората, които искат да започнат да водят здравословен начин на живот и какво би ги посъветвала?
Няма време да отлагате себе си. Всяка промяна е трудна, защото ни изважда от зоната на комфорт, но колкото по-скоро започнете, толкова по-далеч ще стигнете. Можете всичко. Само трябва да действате, а не да отричате. 


Линк за закупуване на книгата: тук
Сайт: тук
Профил във ФБ: тук
Страница във ФБ: тук
Група във ФБ: тук 
Профил в Инстаграм: тук

Много искам да благодаря на Инес за отделеното време, цялата мотивация, излъчване и всичко, което прави. Благодаря ти, Инес! 

2 коментара:

  1. Поредната прекрасна публикация! Поздравления за всичките ти успехи относно новия и здравословен начин на живот, който си решила да водиш, Сю! (А както знаеш, аз го следя с интерес) За мен бе от голяма полза да се „свържа” по този начин с авторката на книгата и несъмнено съвсем скоро смятам аз самата да посегна към нея! Отново моите поздравления и лека и книжна седмица ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Габи! И много се радвам, че с теб можем да си говорим както за здравословните вкусотийки, така и за книгите. А точно тази книга определено си заслужава и ти я препоръчвам горещо. ❤

      Изтриване