неделя, 7 май 2017 г.

РЕВЮ: "Преди изгрев слънце" от Янислава Вълкова

Заглавие: "Преди изгрев слънце" 
Автор: Янислава Вълкова
Издателство: Монт
Оценка в Goodreads: 3,5

Анотация:
Младата журналистка Велина пише материал за празника „Еньовден“. Неусетно е въвлечена в рисковано приключение. Погълната от древните ритуали, тя не допуска, че наблизо дебне убиец.

Здравейте! Тук съм с ревюто на "Преди изгрев слънце" от Янислава Вълкова.

Велина - млада журналистка, която обича да се отдава на приключенията, решава да отиде на "вълшебна" сбирка на една група хора, които се занимават с магии. Разбира се, Велина не вярва в магията, но е любопитна, а и мисли, че това ще и помогне да напише статия за Еньовден. Не усеща нито опасността, която витае около нея, нито подозира за нещата, които са на път да се случат.
През това време полицай Борис разследва убийство, което във всеки случай е доста мистериозно. Млада жена е убита по ритуален начин, а връзката и с кръга от вещици и вещери е главната улика в разследването.
Ненадейно и неочаквано Велина се оказва в центъра на всички събития и мистериозното, непознатото, магичното я връхлитат наведнъж. Опаността също.


За Велина мога да кажа, че беше прекалено наивна. Прекалено. Не искам да издавам нищо съществено затова ще избегна подробностите, но кой би пил съмнителни напитки приготвени от съвсем непознати хора? Или би прекарал вечер с тях без да има представа къде ще бъдат? А това, което стана в пещерата беше повече от възмутително.

За стила на писане мога да кажа, че не беше префърцунен, което оценявам, но мисля, че има място за още развитие. Имаше и грешки, макар и не фатални, които поне малко ме подразниха. Също мисля, че ако книгата беше по-обемна - двойно може би, щеше да има по-голям шанс за по-добро изграждане, както на героите, така и на самия сюжет и събития.

Историята беше интересна и неочаквана, различните сюжетни линии в крайна сметка се преплетоха и се радвам, че краят беше такъв, какъвто беше. Искам да спомена, че книгата е на българска авторка и ѝ пожелавам много успешни книги за бъдеще, както и все повече усъвършенстване и преоткриване на светове.

Благодаря на издателство Монт за предоставената възможност!

1 коментар:

  1. За криминале е много добро.Благодаря на авторката и успех!

    ОтговорИзтриване