събота, 3 декември 2016 г.

От къщичката книга си вземи, нов дом и подари.

"От къщичката книга си вземи, 
Нов дом и подари.
А ако имащ книги стари,    
Тук ще си намерят те другари."
Здравейте!! 
Въпреки че не се включих в Блогмас реших този месец и аз да съм по-активна с постове стоплящи сърцата ни през този студен зимен месец. 
Със сигурност сте виждали на живо или на снимки малки къщички, подобни на хранилки за птици, които не са хранилки за птици. Те са малки къщички-библиотеки, които имат какво да ви дадат, и които биха приели това, което вие им давате - а именно книги. Съвсем наскоро забелязах такава къщичка в Американското пазарче в Русе. 
Когато се приближих видях, че вътре има книги. А когато разгледах къщичката разбрах, че това е проект на Клуб "Мечтание" съвместно с общинска фондация "Русе - град на свободния дух".
Целта на проекта е насърчаването на четенето и свободният и безвъзмезден обмен на книги между всички жители, както и гости на Русе. В Русе може да намерите тези къщички в Американското пазарче, Фишера - крайбрежната алея под хотел "Рига", детска площадка на блок "Янтра" до СОУЕЕ, детска площадка до блок "Енергетик"2, бирария "Тангра", както и три къщички-библиотеки в двора на РУ "Ангел Кънчев".
Повече информация за проекта: *тук*
Подобни къщички-библиотеки в други градове: *тук
-Сю. (:


Няма коментари:

Публикуване на коментар