понеделник, 12 септември 2016 г.

Goodbye Summer! Hello school!

Здравейте! 

*в момента е 4:10 сутринта и аз не мога да заспя и се чувствам като катеричка на амфетамини*

Реших да напиша кратък пост за края на лятото и началото на учебната година, както и за една не-нова инициатива. 


Това лято беше едно от най-хубавите ми лета. Четох книги, излизах, догледах сериали, укрепих си връзките с дадени хора. Създадох си bookstagram, започнах да водя блог - все важни стъпки за мен. 
Това лято по незнайна за мен причина не прочетох много книги, което всъщност не е много лошо, след като имах нужда от малко време и за себе си. 


Ето ги и книгите, които съм прочела през лятото:

• "Скритият оракул" - Рик Риърдън

• "Лейди Полунощ" - Касандра Клеър
• "Прелестен хаос" - Ками Гарсия и Маргарет Стоъл
• "Прелестно изкупление" - Ками Гарсия и Маргарет Стоъл
• "М като магия" - Нийл Геймън
• "Дръзките викинги" - Тери Деъри и Мартин Браун
• "Graffiti Moon" - Кат Кроули
• "Писма до Сам" - Даниел Готлиб
• "Илумине" - Ейми Кауфман и Джей Кристоф

Мога да призная, че всички от книгите, които прочетох ми харесаха, макар и някои повече от други.

Може би ще се учудите, но в огромна степен се радвам за настъпването на началото на учебната година. Две от главните причини са:
1) Приятелите - най-близките ми приятели са в моето училище, а с някои от тях нямах възможността да се видя през лятото, а с тези, които се виждах - беше много по-рядко отколкото ми се искаше. 
2) Скучно ми е. Въпреки цялото време, което мога да посветя на книгите и на други странични неща, просто.. ми е скучно. Понякога каквото и да правех тази скука не ме напускаше и сянката и ме следваше и ми помрачаваше настроението с дни наред. 


За тази учебна година имам по-високи цели. Миналата учебна година завърших с 5,47 и това все още ме тормози. Толкова близо до отличен, нооо не. *браво, Сю!*
При мен проблема е с постоянството - очевидно не съм достатъчно постоянна, както и се разконцентрирам много лесно. Стеснителността също е фактор. 
Както и, че понякога отделям повече време за книги, отколкото за уроци.. *виновна!*
За тази година съм си поставила цел да съм по-постоянна и се надявам да успея да завърша с отличен, както и да участвам в повече училищни инициативи.


Все пак не мисля да пренебрегвам и книгите си. След като прекарвам близо два часа на ден в автобуса, аз имам време да чета

До края на този месец мисля да прочета още три книги, включително тази, която чета в момента.  
• Сега чета "Гневът и зората" на Рене Ахдие и мога да кажа, че книгата тотално ме грабна - може в скоро време да очаквате ревю.
Останалите две книги, които съм избрала да прочета са:
• "Анна в рокля от кръв" и
"Кралицата на кошмара" от Кендар Блейк.
И сега дойде ред на моят "Back to school haul" и как още преди седмица си приготвих тетрадките, моливника, подредих си останалите училищни принадлежности, които за момента няма да ползвам в кутии. Остава ми само да си купя учебници. 
И разбира се веднага си приготвих и 
подредих нещата. Залепих етикетите 
на тетрадките и ги надписах. Може би на по-късен етап ще искам ваканция отново, обаче точно сега се чувствам много ентусиазирана на началото на учебната годинаИскам да споделя и за една инициатива, а именно "Капачки в действие" - въпреки, че инициативата не е никак нова, мисля че си заслужава говоренето.
Извадка от сайта: 
Кратко описание: Зелена благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки. С получената сума от предаването им за рециклиране закупуваме електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната
Просто вместо да изхвърлям капачките цяло лято ги събирах (както и родителите ми) и като започнем училище ще занеса капачките там - по принцип капачките се даряват на пунктове, но в няколко училища също могат да се носят капачки, които пак отиват на едно и също място. Линк към сайта: http://ideainaction.net/kapachki-v-deystvie-2/

Надявам се постът ми да ви е харесал.
- Сю. (:


Искам да отбележа, че въпреки, че идеята за този пост ми се въртеше в главата откакто се сдобих с училищните ми принадслежности, постът на Мари от "A Booklover Place" ме окуражи за евентуалното написване на поста. 

°Честно казано аз се притеснявам много лесно и за всичко. Блогът е едно от многото неща за които се притеснявам. Притеснявам се, че няма да се справя, или че постовете ми няма да се харесат, както и от потенциалната възможност постовете си само аз да ги чета.
•Искам да благодаря на Кристина от "3 am knows all my secrets" за окуражаващите думи, съветите и цялата помощ свързана с този книжен кът.
•И най-много на милата ми Мери затова, че винаги ме подкрепя, и въпреки че невинаги моите интереси съвпадат с нейните, уважава моите и отделя време за тях. Благодаря! ♡

7 коментара:

 1. Прекрасен пост, усещам, че back to school haul вълната скоро ще залее всички от книжното общество, а и не само 😄 продължавай все така ❤

  ОтговорИзтриване
 2. Добре дошла в нашето малко книжно общество ^^. Въпреки че тази година няма да съм на училище, все още обичам да си чета подобни постове, университета не звучи толкова различно, така че защо не. Успех, ще следя и другите ти постове :)

  ОтговорИзтриване
 3. Добре дошла, Сю!❤ Много се радвам, че съм те вдъхновила за този пост! ^^ Поста е много хубав и ти пожелавам успех в нашето книжно общество и успех за предстоящата нова учебна 2016/2017 година! ^-^

  ОтговорИзтриване
 4. Добре дошла в блогър обществото. ^.^ Миналата година ми беше последната от ученическите години (12 клас ми липсва тоолкова много :(), но аз все още чета подобни постове и гледам клипчета в YouTube и те не спират да ме радват. Надявам се годината при теб да премине леко и да е изпълнена с успехи и не забравяй, че всеки един от нас в началото не е знаел какво прави, а в последствие се е научил. Тук няма как да направиш грешка или да сбъркаш - това си е твоят блог и е място, на което да изразяваш собствените си мисли, и никой не може да ти каже дали те са правилни или не. ^.^

  ОтговорИзтриване
 5. Здравей Сю, и добре дошла!❤Сигурна съм, че блогът ти ще пожъне много успехи, пожелавам ти го.Постът е супер интересен, и не се притеснявай не си единствената, която се разсейва лесно и е непостоянна, да се надяваме тази година да сме по-добри 😊.Късмет!

  ОтговорИзтриване
 6. Здравей и добре дошла и от мен! Прочетох поста ти с удоволствие, аз също като теб (и много други) се вълнувам за новата учебна година, въпреки че несъмнено многото свободно време ще ми липсва! ^^ Пожелавам ти много успех както с новосъздадения ти книжен блог, така и в училище! Ще следя следващите ти постове с интерес! :)

  ОтговорИзтриване
 7. Здрасти, добре дошла сред нас. Всеки в началото се страхува за блога си, нормално е. Но ще видиш, че ще се забавляваш много с него. Вече си част от нас и знам, че никой няма да позволи сама да си четеш постовете. Вече си част от нешо голямо и вълнуващо. So, enjoy :)

  ОтговорИзтриване