неделя, 3 декември 2017 г.

Какво прочетох през: СЕПТЕМВРИ, ОКТОМВРИ и НОЕМВРИ


Здравейте! От доста време не съм писала такава публикация, понеже желанието ми за четене беше ударило дъното и броят на книгите, които бях прочела беше прекалено малък, така че нямаше значение. Сега реших да направя един обобщен поглед към изминалите месеци.

"Кради като артист" /ревю/
от Остин Клиън 
Моята оценка: 4/5
За мен тази книга беше приятна за четене, с доста полезни съвети, придружени от интересни илюстрации и подходящи цитати. Макар и в нея да няма нищо, което преди това да не е било казано, в нея са събрани интересни и обобщени идеи и е подходяща е както като леко четиво за разпускане, така и за малко вдъхновяване. 


"Empire V" 

от Виктор Пелевин
Моята оценка: 4/5
Това беше първата книга на Пелевин, която прочетох и беше.. странна. 
Вампирите в тази книга са представени по доста различен от общоприетия начин, а начинът на писане беше по-особен. Да дам оценка на тази книга беше доста трудно начинание, понеже нямах някаква база за сравнение с други книги, но все пак се радвам, че отделих време за прочитането на книгата. 

"Чаках точно теб" /ревю и интервю/
от Стефана Белковска
Моята оценка: 4/5
Книгата беше много лека за четене и все пак на моменти доста силна и докосваща и успя да ме докара до емоционални моменти.
Краят определено беше изненадващ и въздействащ и ме остави с въпроса "Какво следва оттук нататък?", но след като вече втората част "Завинаги ти" се появи на бял свят мисля, че чуденето скоро ще приключи.


"Доръти трябва да умре" ("Dorothy Must Die"
от Даниъл Пейдж
Моята оценка: 4,5/5
Тази книга я прочетох/изслушах за половин седмица! Книгата е модерна интерпретация на познатата ни приказка за Доръти, Магьосникът от Оз и вещиците. Но в тази история Доръти съвсем не е добродушното момиченце, а тиранин, жаден за магия и поробил мънчкините и маймуните. Книгата ми беше много интересна и приятна за четене и съвсем скоро мисля да посегна към втората част. 


"Симптоми на това да бъдеш човек" ("Symptoms of Being Human") /ревю/
от Джеф Гарвин
Моята оценка: 4,5/5 
Мога да кажа, че книгата беше приятна и лека за четене, макар и темите, които засягаше да не бяха изобщо леки. Книгата не беше нещо особено като литературна творба, но смисълът, който носеше и темите, които засягаше си заслужаваха прочита.

"Повелител на сенките" от Касандра Клеър
Моята оценка: 5/5
Касандра Клеър още веднъж не ме остави разочарована! Историята става все по-заплетена, трагедиите се увеличават, а героите стават все по-разнообразни. В тази книга се проследяват няколко главни сюжетни линии и мисля, че беше една от най-добрите книги на авторката, която съм чела. Ако вече сте запознати с историята за ловците на сенки ви съ
"Камъните падат, всички умират" /ревю/
от Линдзи Рибар /интервю/
Моята оценка: 4/5
Книгата е много интересна и малко по-различна от обичайните книги от жанра, понеже се набляга не толкова на фантастичното, колкото на философското. За мен колкото и приятна да беше тя, нещо в нея липсваше - може би чувството за завършеност - не съм много по отворения край. 
Макар и много лека за четене, книгата съдържа в себе си една много важна мисъл."слънцето и нейните цветя" ("sun and her flowers"
от Рупи Каур
Моята оценка: 1/5 
Бях написала една публикация за няколко стихосбирки и една от тях беше "Мляко и мед" от Рупи Каур и ми беше станала много любима. Очаквано, имах високи очаквания от тази. Е, не се оправдаха. Тази стихосбирка ми беше прекалено еднообразна, клиширана и може би скучна, а повечето стихотворения бяха кратки текстчета, разхвърлени на няколко реда. Да спомена, че някои стихотворения си бяха направо истории от 4-5 страници с по три-четири думи на ред. 
поезия"Съпругът. Наръчник за употреба"
Моята оценка: 3,5/5 
"Махмурлукът"
Моята оценка: 3,5/5
"Хипстърът"
Моята оценка: 3/5 
от Дж. А. Хейзли и Дж. П. Морис

Трите малки книжки бяха забавни, интересни и красиво илюстрирани.
Четива за по пет-десет минути, които действат разтоварващо и предизвикват смях."Крадци на сънища" ("Dream Thieves")
от Маги Стийвотър
Моята оценка: 4,5/5 
Историята за гарвановите момчета става още по-интересна. Определено имаше обрати, развитие в героите, промяна в сюжетната линия и книгата си беше просто невероятна. Нямам търпение да прочета следващата книга!
Като цяло това са книгите, които прочетох през изминалите месеци, а сега чета:
"Момичето, което изпи луната" от Кели Барнхил, "Лей линии и земни енергии" от Дейвид Коуън и Крис Арнолд и "Събиране на значенията" от Йордан Велев. 


От книгите, прочетени през есента, най-много ми харесаха "Доръти трябва да умре", "Повелител на сенките" и "Камъните падат, всички умират". 
А на вас кои са ви любимите книги прочетени през есента?

1 коментар:

  1. Поздравления за прекрасния подбор на книги, Сю! И ако на това му казваш малко.. :дд Благодарение на рецензиите ти определени ще посегна към "Доръти трябва да умре" и "Камъните падат, всички умират"! Моите любими книги за есента бяха "Тайният портал" и стихосбирката "Има ли по-рано от сега" :) Страхотна публикация! С нетърпение очаквам да прочета и за книжната ти оценка за месец декември ^^

    ОтговорИзтриване