понеделник, 16 октомври 2017 г.

"Времето отвътре" и разговори с Хелън Дънбар


Здравейте!
Не мога да ви кажа колко много се вълнувам!!
Неведнъж съм ви споменавала "Парченца от нашия живот" от Хелън Дънбар.
Тази книга много бързо се превърна в една от най-любимите ми, а по-късно имах възможност и за интервю с прекрасната Хелън.

Сега с огромна радост искам да ви споделя, че вече на българския пазар може да намерите още една нейна книга, а именно "Времето отвътре".Преди няколко месеца получих съобщение от Хелън, в което тя ми съобщи за предстоящото българско издание на книгата и ми предложи аз да разкрия българската корица в публикация в блога и аз нямах никакво търпение да се стигне до този момент. Първоначалната идея претърпя промени, но все пак ето ме тук, говоря ви за тази книга - ще ви я представя накратко, ще ви покажа невероятно красивата ѝ корица, а след това ще ви говори и самата Хелън, а най-накрая ще ви очаква и изненада, която сме ви подготвили с издателство AMG Publishing така че продължавайте да чететете.. 

„Последното, което видях, преди колата да се вреже във водата, беше прелитащ орел на фона на небето.
Спомням си как скосените му криле изпълваха целия мръсен прозорец. Въздухът го издигаше високо, обещавайки му магия – изглеждаше свободен.
Мечтаех за тази птица.
Но вече нямам мечти.
Имам само спомени.“


Пет години след ужасяващ инцидент Горди Алън се опитва да превъзмогне случилото се с помощта на своя полубрат и най-добър приятел Кевин. Двамата се подкрепят, за да преодолеят трудностите, но точно когато изглежда, че нещата се връщат по местата си, биологичният баща на Горди отново се появява в живота му. Тази неочаквана промяна може да струва на 15-годишното момче всичко, включително и връзката със Сара – единственото момиче, спечелило доверието му. Бездната в ума на Горди става все по-дълбока, а от нея трябва да се измъкне сам. Дали обаче ще намери сили да го направи?

Хелън:

Работех на свободна практика за образователно издателство и "Времето отвътре" се появи след поредица журналистични бележки, в които бях писала за жени, които са убили децата си по запомнящи се начини. Но след това, за нещастие, имаше един случай през 2011, където жена е направила опит да удави децата си в реката, но едното е оцеляло. Това ме накара да се зачудя какъв ли живот би имало това момче и как би могло да продължи напред след такава трагедия.
Действието в книгата се развива пет години след случката и проследява живота на 17-годишния Горди Алън, който живее с неговия полубрат Кевин и неговия баща. Но точно когато изглежда сякаш нещата се нормализират, биологичният баща на Горди, човекът, който го обвинява за действията на майка му, се появява в картината, настоявайки за място в живота му.
След като книгата беше в първо лице, тя всъщност беше доста трудна за писане. Трябваше да позволя на Горди да влезе в главата ми, и също да прекарам време изучавайки ПТСР и четейки записи за страдащи тийнейджъри, както и научавайки повече за ефектите от травми  получени през детството. 
Най-възнаграждаващото нещо относно тази книга и издателската ми кариера беше обратната връзка, която получих от моите тийн читатели. Те предимно бяха от рода на "Благодаря, че показа, че има изход от болката.". Защото много тийнейджъри се справят със загубата на човек, който не е успял да види светлината в края на тунела. Въпреки че пътешествието на Горди не е от лесниете, и макар и той да вижда себе си като слаб, с помощта на хората до него, той успява да намери силата, която не е знаел, че притежава за да се бори срещу миналото. Мисля, че това съобщение понякога се губи, когато ти си в най-тежкия период от живота си.

Любимите ми моменти от книгата са тези за Горди и неговият брат Кевин, но този параграф обобщава книгата за мен:

Думите на Кевин звучат в ушите ми. Да го преодолея? Останалите хора преодоляват ли нещата от рода на тези, които майка ми направи?
Понякога ми се иска да бях загубил крак или нещо друго. Всеки може да разбере това. Те никога не разбират, когато нещо вътре в главата ти се е пречупило. 

В края на краищата, аз се заех да пиша книга за вътрешната сила и осъзнаването, че има повече възможности и начини за помощ в твоя свят, отколкото можеш да си представиш. Горди има силна система за подкрепа, но му отнема дълго време за да го осъзнае, както му отнема дълго време да осъзнае, че вътрешната сила не е само в това да помага на себе си, но и да помага на тези, които обича.

Силно развълнувана съм за това, че тази книга ще се издаде в България. Българските ми читатели ми оказват голяма подкрепа, а издателство AMG Publishing свършиха чудесна работа с всичко. Трябва да кажа, че корицата, които са създали е вероятно любимата ми от всички мои книги и нямам търпение да я имам в библиотеката си.

За мен беше голямо удоволствие отново да си поговоря с Хелън, да разбера повече както за самата книга, така и за историята зад нея. Авторката несъмнено умее да създава интересни и докосващи сюжети, които успяват да хвърлят светлина върху някои от темите, за които не се говори много.
Книгата можете да си поръчате от тук.

А сега.. за изненадата, която сме ви подготвили с издателството:
Един от вас ще има възможност да спечели бройка от книгата. 

За да се запознаете с условията на giveaway-a посетете страницата на AMG Publishing във Фейсбук. Пожелавам ви успех! 


И последно.. имам един въпрос към вас.. 
Обичате ли да четете книги от този тип, които разкриват някои болни теми в по-близък план? 
Лично на мен са ми много любими, но винаги успяват да ме разплачат, но ме карат и да чувствам. 

4 коментара:

 1. Сюю, публикациите ти стават все по-невероятни и по-невероятни, ако това изобщо е възможно ! Не съм чела книгите от авторката, но след това интервю смятам, че няма смисъл да губя повече време и възможно най-скоро да се докосна до творчеството й :) Отново, Невероятна си!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти искрено, Габи! Нямам търпение после да чуя мнението ти! 🌹🌹🌹

   Изтриване
 2. Здравейте! Много ми хареса публикацията Ви. За съжаление не съм чела нищо от авторката. Обичам да чета такива книги - за болката, отчаянието, мъката, за силата вътре в нас и за превъзмогването на всичко това. Но не мога да прочета повече от 2-3 такива книги годишно, защото наистина много ме натоварват. Аз също си плача. Разбирам колко хубав е животът ми, въпреки проблемите, които си мисля че имам. Колко важни са здравето, семейството, приятелите. Точно в момента чета "Споделен живот" на Джоди Пико. Много тежка книга. Разказва се за едно семейство с три деца, едното от които страда от много тежка форма на левкемия. Другото дете, подържа живота на сестра си чрез донорство - на кръв, костен мозък, бъбрек... Колко далече трябва да се стигне? Книгата поставя много въпроси, а дава само тъга, без отговори. Но и показва колко силни могат да бъдат хората в такива ситуации. Малко се поувлякох май :) Приятен ден!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте! Много се радвам, че публикацията ми Ви е харесала!
   Силно препоръчвам книгите на Хелън.
   "Споделен живот" определено звучи интересно. Много Ви благодаря, че споделихте повече за нея! 💖

   Изтриване