понеделник, 24 юли 2017 г.

Една безмилостно добра история: "Без милост" от Лекси Блейк

Заглавие: "Без милост"
Автор: Лекси Блейк
Издателство: Ибис
Оценка в GoodReads: 4,08
Анотация:

Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.
След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
Първата мисия е на изключително чаровния и умен юрист Райли. Задачата му е да саботира огромна сделка на „Страткаст“ и да съблазни Ели Стратън, наследницата на компанията, чийто покоен баща е съучастник в убийството на съпрузите Лолес.
Макар първоначално да е напълно отдаден на мисията си, Райли започва да се възхищава на благородството на Ели и бързо се влюбва в доброто й сърце. А когато картите падат на масата, Райли трябва да избира между отмъщението, за което се е подготвял през целия си живот, и жената, без която е сигурен, че не би могъл да живее.Здравейте! Мога да кажа, че тази книга се оказа много повече от това, което очаквах да бъде. Досега не бях чела нищо от Лекси Блейк, а анотацията на тази книга не беше успяла да ме "грабне" силно и затова очакванията ми не бяха високи. Е, тази книга безспорно ме грабна и държа интереса ми буден до последната страница, даже и след нея.

Братята Лолес са отраснали с планове и мечти да съсипят убийците на родителите им, а ето, че стигат до момента, в който влизат в действие.. Очарователният Райли трябва да омае Ели - дъщерята на един от съучастниците в убийството, което всъщност не е трудно, както заради неустоимия му чар, така и заради влечението на Ели по него. 
Но както винаги нещата се объркват. Появяват се неочаквани чувства, обрати и усложнения и всичко се заплита, а Райли е поставен пред истинска дилема - конфликт между чувствата му към Ели и отмъщението, което винаги е било целта на живота му.
"Искам да обичам някого. Това е огромната грешка, която правят хората. Те мислят, че имат нужда някой да ги обича. Но много по-важно е ти да обичаш някого. Ние се познаваме какви сме по това дали можем да обичаме."
Момчетата от семейство Лолес - Райли, Дрю, Бран, както и единствената им сестра Миа са сплотени, макар и причината за това може би е това толкова жадувано отмъщение.
"Нищо, което си струва не е лесно."
Докато Дрю е строг, високоцелящ се, леко арогантен и доста самоуверен, Бран е нежен и мил и наистина го е грижа жените около него да са добре.
Той не се страхува да се забърква в неприятности за да ги защити дори да са  напълно непознати, а Райли е като идеала - с черти, както като на Дрю, така и като на Бран. Не може обаче да се отрече, че и тримата са невероятно секси и неустоими, притежаващи този характерен за семейство Лолес чар. За Миа може да се каже съвсем същото, но докато братята ѝ са обсебени от идеята за отмъщението, тя е жизнерадостна като слънчев лъч и винаги успява да разведри обстановката.
Ели, винаги строга, резервирана и.. идеална, разкривайки истинската си същност разкрива една много чувствителна и интуитивна жена, която знае как да спечели сърцата на всички около нея, а съвсем (не)очаквано успява да спечели и сърцето на Райли.
Тази книга е написана по начин, който ме накара да чета до късно през нощта. 

Хареса ми това, че не всичко се върти около отмъщението. 

Харесаха ми и многото обрати, както очакваните, така и неочакваните, умело написаната чувствена еротика, а най-много ми хареса начинът по който всичко това е поднесено - изтънчено, по подходящ и ненатрапчив начин.За мен тази книга беше една от най-добрите, които прочетох този месец.
"Без милост"е много повече от поредната книга от жанра. В нея се преплитат толкова много неща - основна сюжетна линия, романтика, еротика, а самата книга ме накара, както да плача, така и да се смея.Определено нямам търпение за втората книга от трилогията, която ще разгледа историята на Бран! 
"Любовта е нещо много рядко и ценно. И не бива да го захвърляш, защото не ти е било поднесено така, както ти си очаквал."
Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!

Няма коментари:

Публикуване на коментар