четвъртък, 11 май 2017 г.

РЕВЮ: "Краят на дните" - Сюзън Ий

Заглавие: Ангелски свят (книга трета)
Поредица: Пенрин и краят на дните 
Автор: Сюзън Ий Издателство: ЕМАС
Оценка в Goodreads: 4,1
Анотация:
"Краят на дните" е взривяващият завършек на бестселър-трилогията на Сюзън Ий
Пенрин и Рафи са се спасили на косъм от ангелите и бягат за живота си. Сега най-важното е да открият лекар, способен да поправи стореното от небесните бойци - да върне крилата на архангела и да възстанови нормалния облик на Пейдж. А докато търсят отговори, наяве излизат обезпокояващи истини за миналото на Рафи и отприщват със себе си силите на мрака...
Ангелите пускат на свобода чудовищата на Апокалипсиса и хората се подготвят за война. Заформят се неочаквани съюзи, стратегиите се изменят, но кой ще спечели? Пенрин и Рафи неизбежно трябва да заемат страна в битката за земното царство и са принудени да избират: собствения си вид или любовта?

Здравейте! Тук съм с едно много трудно написано ревю, поради многото чувства, които породи у мен тази трилогия и факта, че след тази книга няма да има следваща.
Да кажеш "Сбогом" е толкова трудно.
В последната книга от "Пенрин и краят на дните" краят на дните настъпва. Апокалиптичните знаци са навсякъде, но колко реални - съвсем друг въпрос. Уриил е готов на всичко за да стане Вестител. Рафи е готов на всичко за да не му го позволи. В тази книга Пенрин отново тръгва на пътешествие - този път заедно с Рафи и Пейдж.
 
Пенрин най-накрая проумява, че не може да се откаже, не може да си каже "След като вече съм със семейството си вече се оттеглям на безопастност.". Тя най-накрая проумява, че ролята ѝ е отредена. Тя трябва да води революция, макар и никога да не е искала това. Ако кажа, че се е променила много от тогава, не знам доколко ще съм казала истината. Тя беше силна и борбена още в началото и това не се промени. Желанието и най-големият ѝ стремеж - да се събере със семейството си не се промени. Но се промениха чувствата ѝ към ангелите. Особено към един специален ангел - Рафаил. В тази книга това поставя лоялността ѝ под въпрос и тя трябва да вземе важно решение. Съвсем същото се отнася и за Рафи.

Рафи. Чаровен ангел, измъчен, саркасичен и, разбира се, силен и борбен, също като Пенрин. За мен промените, които настъпиха при него също не бяха предимно личностни, а по-скоро при възприемането на хората, както възприемането на ангелите при Пенрин. 


Наблюдателите бяха доказателство за това, че Рафи не е единственият ангел, който не иска да си прекарва свободното време в.. знаете: изтребване на хора, съсипване на животи - ангелския бизнес. *това в никакъв случай не е препратка към известен сериал*

А Белиал.. не вярвах, че мнението ми за него може да се промени. Наистина не вярвах. Но нали знете? Не можете да съдите човек без да знаете историята му. И тази на Белиал е по-тъжна и жестока от която и да е.

Краят беше много по-различен от това, което си представях и това ме зарадва много. Това не беше идеалния край. Определено не беше. Но в реалността нищо не е идеално. В ревюто ми на "Ангелско нашествие" казах, че стилът на писане на авторката е реалистичен, без преувеличения и това беше една от причините толкова много да харесам книгата. Реалистичен, ненатрапчив, лек, но завладяващ. Това не се промени до последната минута. Тази трилогия беше много приятно и докосващо преживяване, цели 1142 страници чиста магия, оживяла под пръстите ми. Книгите бяха по-красиви отвътре, отколкото отвън, а не мисля, че има нужда да говоря за красотата на кориците - за първи път се докоснах до такива, Ако искате нещо различно ви съветвам да дадете шанс на трилогията. Малко магия не е излишна в ничий живот. Благодаря на издателство ЕМАС за предоставената възможност!

2 коментара:

 1. Сега вече се убедих, че е крайно време да започна поредицата. Отлагах я твърде много време и то несъзнателно.. Но.. съвсем скоро ще я започна, обещавам! Прочетох и ревюто ти на първата книга и това, и вече съм на 100% убеден, че дойде момента да обърна внимание на трилогията.
  Поздравления за страхотното ревю! Даде ми представа за книгата и очаквания, които се надявам да покрие, а дори и да надхвърли! С нетърпение чакам следващото ти ревю, защото пишеш страхотно! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много ти благодаря за милите думи! А колкото до трилогията - давай, супер е! После ще очаквам мнение. ^^

   Изтриване