вторник, 4 април 2017 г.

Нещо повече от пет звезди за "Нещо повече от любов..."

Заглавие: "Нещо повече от любов"
Автор: Джули Джеймс
Издателство: Ибис
Оценка в Goodreads: 4,1
Анотация:
Бивша футболна звезда, а сега един от водещите прокурори в Чикаго, Кейд Морган е готов на всичко, за да спипа корумпиран щатски сенатор, което означава, че се нуждае от помощта на Брук Паркър. Като главен юрист на верига ресторанти, тя разполага с възможността да скрие подслушвателно устройство на масата на сенатора в едно от луксозните заведения на компанията, така че агентите на ФБР да могат да чуят разговора му. Единственото, което Кейд трябва да стори, е да убеди Брук да им сътрудничи, а той не се бои да използва както своя чар, така и влиянието на поста си, за да го постигне.
Kато опитна бизнес дама, Брук е наясно, че трябва да съдейства на Прокуратурата, дори ако това означава да работи заедно с Кейд. Зад саркастичните подмятания, прехвърчащи между двамата, определено се крие наелектризиращо привличане, ала Брук е твърдо решена нещата да не стигнат по-далеч. Кейд е съгласен… докато един неочакван обрат на събитията не хвърля живота му в смут. Той осъзнава, че иска нещо повече от просто приятно изкарване с единствената жена, в която би могъл да се влюби неустоимо...

Здравейте! Тук съм с доста необичайно ревю за моя блог, а именно ревю на романтична книга! Причината да нямам ревюта на такива книги е, че... от години не съм чела такива. Може би от три години, а вероятно и повече. Затова и напълно бях забравила чувството.. А благодарение на тази книга си го припомних.
Историята започва, когато ФБР имат нужда от съдействието на Брук Паркър - главният юрист на "Стърлинг Ресторантс" за да съберат доказателства срещу поредния корумпиран политик, който в този случай е от огромно значение, защото е сенатор. Това е и моментът, в който, светът на Кейд Морган среща този на Брук Паркър. И това определено не може да се нарече една от най-приятните запознанства.
Но както всички знаем - противоположностите се привличат..

Брук Паркър е умна, забавна, секси, саркастична и.. заета. Не безпричинно, тя е толкова добра в работата си. Тя влага в нея страст, обич и време. Толкова много време, че всичките и връзки приключват по един и същи начин. Тя се оказва зарязана, защото постоянно се оказва онази, която мъжете не виждат в големите картини на живота си. Точно в такъв ден, когато тя е зарязана за трети път за последните 18 месеца, тя среща Кейд Морган.

Кейд Морган, който преди е бил известен като футболна звезда, сега като един от водещите прокурори в Чикаго. Самоуверен, леко арогантен, забавен и адски чаровен, той е и... "емоционално недостъпен", както обичат да се изразяват бившите му. 

Макар и през първата им среща да прехвърчат искри и то не от романтичните, Кейд и Брук много скоро намират общ език, в надприказване, представляващо саркастични забележки и остроумни реплики, намиращи се на границата на флирта. Много скоро двамата се сближават, но поради неспособността си да имат сериозни връзки, както и поради упоритостта и стените, които са изградили около себе си, решават връзката им да е несериозна, от типа на приятелството с привилегии. И както в повечето случаи, нещата се объркват.. Дали героите ни ще решат да направят правилното за тях и ще отдадат значение на чувствата си или пък ще ги заровят дълбоко под егото си?
"Обичам те. В трудни дни. В хубави дни. В дълги, изтощителни работни дни. В наистина странни дни. И най-вече в дните, когато ме караш да се усмихвам, а то е всеки ден, в който съм с теб."
За първи път четох книга на Джули Джеймс и определено не мисля да е за последен. Стилът на писане на авторката е много лек, а героите са повече от добре изградени. Книгата, поднесена по този начин, на моменти ме разсмиваше, а в други ме разплакваше, но през голяма част от книгата усмивката стоеше на лицето ми като константа. Поднесена по романтично-хумористичен начин, пропито с чувства и емоции, тази книга беше много леко, приятно и секси четиво. Не помня защо бях спряла да чета книги от жанра, но след тази книга осъзнах защо толкова ги обичах. И обичам. И точно поради тази причина тази книга получава много повече от пет звезди от мен..

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!
-Сю. (:

2 коментара:

  1. Категорично ще излъжа, ако кажа, че романтиката е нещо, което харесвам в книгите. Но ревюто ти събуди интерес в мен, тачно към тази книга. До сега никоя романтична книга не е успяла да ме грабне, надявам се тази да успее! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се книгата да ти хареса! ^_^

      Изтриване