четвъртък, 8 декември 2016 г.

Да се стоплим с книга: зимни четива + предложения за панаира на книгата


Здравейте!
Навън е студено, а вие прекарвате деня в леглото с чаша чай, шоколад или кафе.Чете ви се нещо което да отговаря на зимното ви настроение. Може би не се сещате за такива? Е. за наша радост има доста зимни четива, които да ни стоплят през студените зимни дни, а за мое още по-голямо щастие - такива каквито още не съм чела, а в този пост аз ще ви споделя за зимните книги, които аз искам да прочета, както и няколко други, които ще излязат на книжният пазар през месец декември, а тези, които са решили да ходят на коледният панаир на книгата тук може би ще намерят книги, които да добавят в списъците си. 


Ще започна с един сборник, която мнозина, включително и аз, очакват с нетърпение, а именно
"Любовта ми подари" съставена от Стефани Пъркинс. 
Издателство: Сиела
Оценка в Goodreads: 3,75
Сборникът включва 12 празнични разкази от известни автори като Рейнбоу Роуъл, Гейл Форман, Дейвид Левитан, Стефани Пъркинс, Лейни Тейлър и други и тази книга е една от тези"Целувка в Ню Йорк" от Катрин Райдър
Издателство: Егмонт
Оценка в Goodreads: 3,88
Бъдни вечер е. А Шарлoт е сама. Отново. При това на затвореното летище в Ню Йорк часове преди Коледа. Какво може да е по-гадно от това? Антъни е зарязан от приятелката си заради друго момче, на изхода за посрещачи с букет червени рози в ръка. Случайността (и една книга) ги събира и вечната оптимистка Шарлoт въвлича Антъни в едно безгрижно приключение по снежните улици на града, което е на път да им докаже, че по Коледа наистина се случват чудеса.

 ..по Коледа наистина се случват чудеса и мисля че тази книга ще ни напомни това, както и това, че трябва да сме търпеливи, ако по някаква причина нашето чудо все още не се е случило. "Сняг вали" от Джон Грийн; Морийн Джонсън; Лорън Миракъл
Издателство: Егмонт
Оценка в Goodreads: 3,86
Буря навръх Бъдни вечер преобразява малък град в романтичен рай – такъв, какъвто сме свикнали да гледаме само във филмите. Или поне донякъде. Все пак не всяка студена и мокра разходка из средата на нищото завършва с целувка от очарователен непознат. И никой не би предположил, че експедиция през метър сняг в търсене на нещо топло за пиене би събудило чувства в двама стари приятели. Или че пътят обратно към истинската любов започва с безбожно рано ставане за работа.
И въпреки че тази книга съвсем не е нова, аз все още не съм я прочела и нямам търпение да я прочета.


"Зимна приказка в Ню Йорк" от Марк Хелприн 
Издателство: Intense
Оценка в Goodreads: 3,5
Шедьовърът на Марк Хелприн ви пренася в Ню Йорк отпреди Първата световна война, в град, пречистен от пелената на безпрецедентни снегове. Една зимна нощ Питър Лейк – виртуозен крадец и механик – прави опит да ограби непристъпно като крепост имение в Горен Уест Сайд. Макар да си мисли, че къщата е празна, дъщерята на семейството, което живее там, си е у дома. Така започва любовната история на ирландския крадец и Бевърли Пен –момиче, умиращо от туберкулоза. Любовта им е толкова силна, че Питър Лейк, обикновен и необразован човек, ще бъде тласнат в битка да спре времето и да съживи мъртвите. Непримиримата му борба е една от най-красивите и необикновени истории в американската литература.
Други нови заглавия за които да се огледате на панаира на книгата:

"Странните талисмани на Артър Пепър" на Фейдра Патрик
Издателство: Сиела
Оценка в Goodreads: 3,92
69-годишният Артър Пепър живее простичко – става всяка сутрин точно в 7:30, облича се в едни и същи дрехи, полива своето любимо растение и отива в градината си.
Но един ден всичко се променя. Ровейки се в нещата на починалата си съпруга Мириам, Артър открива мистериозна гривна с прикачени осем талисмана – слон, цвете, книга, палитра с бои, тигър, напръстник, сърце и пръстен. А върху опашката на слона е гравиран миниатюрен телефонен номер…
Артър Пепър поема на пътешествие, което ще го отведе през Лондон и Париж, та чак до Индия. Той ще преоткрие съпругата си от времето преди да я познава, но най-вече ще преоткрие себе си и надеждата.
Резюмето на тази книга много ми напомня на "Човек на име Уве" и съм много нетърпелива да я прочета и въпреки че книга не бива да се съди по корицата, корицата на тази книга ми стопля сърцето/

"Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" на Фредрик Бакман

Издателство: Сиела

Оценка в Goodreads: 4,38

Няма как да не се зарадвам на книга на Бакман! Ако и вие сте почитател на този чудесен автор грабнете тази книга още щом я видите!А за феновете на Ловците на сенки: 
"Истории от Академията за ловци на сенки" от Касандра Клеър
Издателство: Ибис
Оценка в Goodreads: 4,40
Саймън Люис никога не си е представял, че ще стане ловец на сенки… Ала ето че сега има тази възможност. Днес той започва обучението си в Академията за ловци на сенки.
Присъединете се към Саймън и научете повече за славната история на Академията с помощта на Джейс Херондейл, Теса Грей и Магнус Бейн. В течение на неговото обучение, в книгата се появяват и други герои от „Реликвите на смъртните”, „Адски устройства” и „Тъмни съзаклятия”, както и от предстоящата поредица „Последни часове”.
С нетърпение очаквам новите срещи с Магнус, така и с останалите герои и отново да се потопя в света на сенките.  

Нямам търпение да се сдобия с тези книги! Определено този празничен месец носи много приятни изненади със себе си. Това бяха моите предложения за зимни четива, както и новите заглавия на книжния пазар.
Вие какви зимни книги ще прочетете през този сезон? А решили ли сте кои книги да си купите от Панаира на книгата?
Надявам се постът да ви е харесал, както и да ви е помогнал да си изберете книги. 
-Сю (:

1 коментар:

  1. Първите три книги присъстват и в моя списък за студените дни. И със сигурност нямам търпение за панаира, ще видим с какво ще се прибера от там. Много хубав и приятен пост! :)

    ОтговорИзтриване