събота, 17 декември 2016 г.

РЕВЮ: "Парченца от нашия живот"

Заглавие: Парченца от нашия живот
Автор: Хелън Дънбар
Издателство: AMG Publishing
Оценка в Goodreads: 3,88
Анотация:
Само миг е достатъчен, за да загубиш всичко...
Но никога не знаеш какво ще получиш в замяна...
Кал, Лизи и Спенсър смятат, че заедно могат да преминат през всички трудности, докато един трагичен инцидент не разкъсва живота им на парченца. След като Кал губи двете неща, на които държи най-много – бейзбола и най-добрата си приятелка Лизи, гласът в главата му и странните сънища не му дават покой. Той трябва да се изправи пред най-големите си страхове и да разбере истината за новото сърце, което бие в гърдите му. 
„Парченца от нашия живот“ разказва за болката от загубата на тези, които най-много обичаме. Това е история за силата на приятелството, любовта и доверието, която ще завладее сърцата ви по един нов начин. 


Здравейте!
Този път съм тук с ревюто на една малка, но за сметка на това, доста емоционална и докосваща книга.
В началото, преди катастрофата, ние се запознаваме с тримата главни герои - Кал, Спенсър и Лизи, които цял живот са били неразделни. Кал и Спенсър през цялото това време са били като ангели-пазители на Лизи, докато през цялото това време Лизи е била влюбена в Спенсър, който не може да отвърне на чувствата ѝ, Въпреки това и тримата си имат пълно доверие и са непредставимо близки, което довежда до най-различни и шантави слухова за тримата в тяхното училище. Но след като са заедно, нито това, нито нищо друго има значение.

"Понякога да искаш е толкова хубаво, колкото и да имаш."

Един ден, поначало обикновен като всички останали, променя завинаги живота им.
След загубата на Лизи, както и възможността да играе бейзбол, светът на Кал е сринат.
Чувството за вина за смъртта на Лизи, сърцето ѝ, биещо в гърдите му, както и нейният глас в главата му правят всичко още по-трудно.  Животът му се усложнява, приятелството му със Спенсър също,
Главният герой преминава през един наистина тежък период в който осъзнава колко тежка може да бъде загубата, но в крайна сметка осъзнава също, че въпреки че времето не лекува всичко, някои неща стават по-лесни с течението на времето.


"Тя никога няма да порасне, никога няма да се влюби в никого другиго. По дяволите, никога повече няма да прави секс. Никога няма да може да подреди живота си и да създаде още прекрасни картини, да се разкара от ужасното си семейство. И без значение какво казват другите, вината е моя. Аз карах, Трябваше да я спася. Вместо това тя спаси мен и сега мисля, че ѝ дължа този един миг от времето." 

Не мога и да си представя това чувство на вина, което Кал изпитва. Не искам и да си го представям. Но съм сигурна, че е много трудно да се държиш, докато вината се опитва да те размаже. Докато сякаш целият свят и цялата Вселена са против теб,
Не знаех как ще свърши книгата (този път се въздържах и не прочетох края), но толкова силно се надявах Кал отново да има контрол над живота си и да бъде щастлив. По едно време бях почти убедена, че това няма да стане. Все пак има доста книги с тъжен край, нали?

Докато четях книгата неведнъж се разсмях, и неведнъж се разплаках. От доста време не бях чела толкова докосваща душата книга, която да ме накара да изпитвам най-различни чувства, и да ме държи будна до късно през нощта. Запознаването с героите преди катастрофата ми хареса, защото така имах възможността да видя колко близки са били, както и какви са били преди да се случи необратимото. Убедена съм, че ако тази част липсваше, щеше да ми е по-трудно да усетя всички тези емоции. След катастрофата в една трета от книгата плаках, в другата една трета се смях, а в останалата част, изумена или възмутена се питах "Защо?????".
Мисля че единственият минус беше, бързото действие към края, както и бързото сближаване на Кал, Спенсър и Али.

"Нещата няма винаги да са толкова лесни, но това не е проблем. Вероятно всеки научава този урок по различен начин. Вероятно всички приятелства трябва да бъдат проверени и да се променят, така че да продължат да имат смисъл." 

Въпреки това книгата беше уникална и се радвам, че имах възможността да я прочета. Всеки има нужда от време на време да прочете нещо, което да го разтърси чак до костите, а тази книгата беше точно такава.


Благодаря на издателство AMG Publishing за предоставената възможност!


-Сю. (:

4 коментара:

 1. Много хубаво ревю! ❤❤❤
  Засили още повече желанието ми да прочета книгата в най-скоро време.

  ОтговорИзтриване
 2. Допадат ми книги с подобен сюжет. И ето, че си намерих следващата книга...

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотно ревю! Ще я прочета задължително. Грабна ме. <3

  ОтговорИзтриване